Aproape.

Unul dintre motivele pentru care îmi plac hainele este pentru că îți pot schimba starea de îndată ce le pui pe tine. În una foarte bună, în cele mai fericite cazuri. Dar le apreciez și pentru câtă putere au în momentul în care îți dau o stare ciudată. Nu e vina lor, este doar a ta. Le-ai subestimat, aruncându-le pe tine fără a le da atenție. Toți o facem câteodată.

Motiv pentru care este ideal să avem în garderobă numai haine care ne fac să dansăm.

Un alt motiv, însă, este pentru că acestea te fac să-ți storci mintea suficient de tare cât să-ți provoci creativitatea. Ca să poți ieși (odată!) din casă. Probabil că pentru majoritatea lumii este o corvoadă și nicidecum o plăcere. În cazul meu? Plăcere. Mai puțin dățile în care mă fâțâi goală de la dulapul meu la al lui, mâinile se ridică în semn de disperare înspre cer poate-poate îmi vine vreo idee cu ce să mă îmbrac. Dramă, sadism.

Dar și când descoperim, într-un moment de relaxare, mai multe moduri de a purta o haină care ne place! Imortalizăm momentul cu aparatul foto, cu telefonul, cu mintea. Pentru ca data viitoare să ne fie mai simplu.

Asta daca ne plac lucrurile simple, titlul melodiei de la Hi-Q.

Vorba bine, căci simplu este întotdeauna, de fapt, complicat (grandios?), exact așa cum lucrurile mici sunt, de fapt, cele mari. Metaforic vorbind, evident.

E un joc de cuvinte acolo care se potrivește foarte bine cu actul de a purta o rochie. Coco Chanel spunea: „Look for the woman in the dress. If there is no woman, there is no dress.” („Căutați femeia in rochie. Daca nu e nicio femeie, nu e nicio rochie.„). Acum ce să zic? Eu una ador rochiile, dar și pantalonii „lui” în aceeași măsură.

Hainele oferă plăcere și ne dau încredere.

A purta o rochie înseamnă încredere.

Dar și libertate de mișcare. Imi place muzica și dansul, chiar dacă și pentru cinci minute în fața oglinzii înainte de a ieși din casă sau la întoarcere, datorită trărilor, dar și rochiei.

Sunt lucurile mici care îți pot face ziua mai bună. Mici care, de fapt, sunt mari si tot asa din nou si din nou. Sigur, ele pot fi de diverse feluri. Dar nu e interesant cum și moda o poate face? Nu degeaba este o industrie. O pasiune. O meserie. O trăire.

ozinparis-rosu-2

ozinparis-rosu-1

ozinparis-rosu-8

ozinparis-rosu-9

cover-photo

ozinparis-rosu-6

ozinparis-rosu-5

ozinparis-rosu-3

ozinparis-rosu-4 ozinparis-rosu-11

ozinparis-rosu-12

ozinparis-rosu-13